Ondernemers-
bijeenkomst
Enschede Centrum

Werken aan een sterke economie, nu en in de toekomst

Beste ondernemer in Enschede Centrum,

Schrijf u nu in voor de ondernemersavond op 18 oktober! Na eerdere succesvolle ondernemersbijeenkomsten in andere stadsdelen willen we nu de ondernemers in Enschede Centrum inspireren. U stelt zelf uw programma samen door een keuze te maken voor twee kennissessies. Onderstaand vindt u de omschrijving van elke kennissessie en onder aan deze pagina vindt u het inschrijfformulier, het programma en de routebeschrijving. Wij hopen u op woensdagavond 18 oktober te ontmoeten!

OMSCHRIJVING KENNISSESSIES

 • Sessie 1 - Netwerken, samenwerken, delen en verbinden in de praktijk Door ROZ

  Hoe komt u aan uw klanten en/of opdrachten? Samenwerken en netwerken is de uitgelezen mogelijkheid om nieuwe klanten te werven. Hoe doe je dat? In deze workshop geeft ROZ u tips en tricks en kunt u via een acquisitieveiling direct op zoek naar nieuwe klanten of nieuwe samenwerkingen.

 • Sessie 2 - Help, de binnenstad loopt vol! Door Beter Benutten Twente

  Er rijden nogal wat vrachtauto's, bestelauto's en personenauto's van, naar en in de binnenstad. We willen immers onze spullen hebben daar waar ze nodig zijn. Of het nu in de winkel, op kantoor of thuis is. Maar door diverse ontwikkelingen worden het er steeds meer. Wordt dat niet een bedreiging voor de sfeer, de leefbaarheid en de bereikbaarheid van de binnenstad? Kan dat niet anders? Willen we dat anders? Wat kan ik als ondernemer doen? Wat kan de gemeente doen? Wat gebeurt er elders al? Een discussie over de ontwikkelingen, mogelijkheden, en (on)wenselijkheden. Daarover gaat het in de kennissessie stadslogistiek Enschede.

 • Sessie 3 - Een veilige binnenstad maken we met elkaar Door Politie Oost Nederland en CCV

  Een veilig stad; niet alleen voor de bezoeker, maar ook voor uzelf als ondernemer. Ontmoet tijdens deze kennissessie uw wijkagent en operationeel expert van de politie. Ook zal Martijn Wildeboer, adviseur veilig ondernemen bij het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) aanwezig zijn. U komt meer te weten over het aangifteproces, winkelverboden – de zogenoemde rode kaarten – en schadevergoedingen. Maar misschien nog wel belangrijker: hoe voorkomt u winkelcriminaliteit? Meld u aan en kom het te weten!

 • Sessie 4 - Winkels vs. Webshop en waarom ze niet zonder elkaar kunnen Door Guts & Gusto

  Guts & Gusto is een internationaal opererende omnichannel fashion retailer met zijn roots in Twente. Het is een van de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Tijdens de kennissessie zal Maarten ten Voorde, oprichter en mede-eigenaar van Guts & Gusto (gutsgusto.com) vertellen over het ontstaan van de onderneming, de snelle groei die het nu doormaakt en hoe ze dat gerealiseerd hebben. Hij zal ingaan op de rol die online en social media daarin spelen en hoe de webshop en fysieke winkels elkaar versterken.

 • Sessie 5 - On- en offline klantenwerving 2.0: Zo vinden toekomstige klanten u en zo werft u eenvoudig uw nieuwe klanten Door Ondernemen 2.0

  Ondernemen 2.0 neemt u in een inspirerende kennissessie mee in de verschillende mogelijkheden om uw nieuwe klanten on- en offline te bereiken. Innovatieve mogelijkheden passeren de revue die samen een ijzersterk plan kunnen zijn voor uw gewenste (omzet) groei en uw toekomst. Hier krijgt u de tips & trucs voor nieuwe klantenwerving zonder zelf iets te doen en zonder onnodige investering! Neem deel aan deze kennissessie er verrijk uzelf met ruim 20 jaar ondernemers ervaring in o.a. on- en offline klantenwerving & klantvriendelijke sales.

 • Sessie 6 - Spoedcursus belasting besparen voor MKB ondernemers Door Jongbloed Fiscaal Juristen

  In een half uurtje ruim 25 tips om minder belasting te betalen en tevens mogelijkheden om eigen vragen te stellen.

INSPIRATIESESSIE

Pascal Bos sluit de avond af met zijn aanstekelijke verhaal ‘van NIKS naar PRET’. JAZO Zevenaar - waar Pascal werkt – is verkozen tot Nederlands slimste bedrijf door alles met PRET te doen! 

PROGRAMMA

17.15 uur Inloop en ontvangst met buffet
18.15 uur Welkom
18.20 uur Wethouder Eelco Eerenberg over de laatste stand van zaken in de binnenstad
18.30 uur Verdeling naar de kennissessies
18.35 uur Eerste ronde kennissessies
19.25 uur Pauze
19.40 uur Tweede ronde kennissessies
20.30 uur Inspiratiesessie door Pascal Bos - van NIKS naar PRET
21.20 uur Terugblik en afsluiting door wethouder Patrick Welman
21.30 uur Netwerkgelegenheid
22.30 uur Einde

ROUTEBESCHRIJVING

Adres: Atak, Willem Wilminkplein 2, 7511PG Enschede
Let op! Entree bij ingang Atak Café

Atak

PARTNERS