Werken aan een sterke economie, nu en in de toekomst

Beste ondernemer in Enschede-Noord,

Schrijf u in voor de ondernemersavond op 14 juni! U stelt zelf uw programma samen door hieronder uw top 3 aan kennissessies aan te geven. Deze avond is ook nuttig voor bijvoorbeeld uw HR-medewerker. U kunt hem/haar apart laten aanmelden!

Inschrijving

U BEPAALT UW EIGEN PROGRAMMA

Geef uw voorkeur van kennissessies aan die u wilt volgen.
Een omschrijving van de sessies vindt u hieronder.

Voorkeur 1

Voorkeur 2

Voorkeur 3

OMSCHRIJVING KENNISSESSIES

 • Sessie 1 - Ontslagrecht onder de WWZ: goedkoper en eenvoudig? Door Damsté advocaten en notarissen

  Welke stappen dient u als werkgever te nemen bij een disfunctionerende werknemer en hoe te handelen bij eventueel ontslag? Na deze interactieve kennissessie kent u de eisen die worden gesteld in wetgeving en jurisprudentie aan de begeleiding, beoordeling en ontslag van werknemers. Ook krijgt u adviezen over dossieropbouw en de relatie met het disfunctioneren op de werkvloer.

 • Sessie 2 - Innovatieve ideeën voor MKB’ers binnen handbereik ScienceFit door Kennispark

  Weleens gedacht om met studentonderzoekers en vakexperts van de Universiteit Twente of Saxion samen te werken? ScienceFit KP biedt voor MKB’ers vanuit alle denkbare sectoren expertise op maat om innovatieve, originele ideeën op technisch, bedrijfskundig of communicatiegebied verder te brengen. In vier jaar tijd behandelde ScienceFit ruim 200 kennisvragen. Voorbeelden: energiebesparing leegstaand vastgoed, ontwikkeling medische testapparatuur, een nieuw matje voor de ligfiets, IP/technologie-verkenning nieuw afzuigsysteem. Verken tijdens deze kennissessie de mogelijkheden van deze laagdrempelige dienstverlening voor uw ontwikkel, ontwerp, innovatie en R&D vragen!
  Bent u al ScienceFit?

 • Sessie 3 - Netwerken, samenwerken, delen en verbinden in de praktijk Door ROZ

  Hoe komt u aan uw klanten en of opdrachten? Samenwerken en netwerken is de uitgelezen mogelijkheid om nieuwe klanten te werven. Hoe doe je dat? In deze workshop geeft ROZ u tips en tricks en kunt u via een acquisitieveiling direct op zoek naar nieuwe klanten of nieuwe samenwerkingen.

 • Sessie 4 - Maatschappelijk ondernemen en loonkostensubsidie Door Werkplein Twente

  Als maatschappelijk ondernemer wilt u mensen met een arbeidsbeperking graag een kans geven. Maar u wilt ook weten wat de kosten en risico’s daarvan zijn. Met de loonkostensubsidie wordt het voor u financieel aantrekkelijker om een werknemer met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.

 • Sessie 5 - Energie van dichtbij, is energie van de toekomst! Door Pure Energie

  Als je duurzaam wil ondernemen is de eenvoudigste stap, energie te kiezen van dichtbij. Energie besparen, zelf opwekken en natuurlijk overstappen naar Pure Energie. Het kan allemaal heel eenvoudig! Hoe? Joost Posthuma, voormalig profwielrenner en salesmanager bij Pure Energie, vertelt bevlogen over de kansen voor duurzaam ondernemen. Pure Energie levert de groenste stroom van Nederland uit zon en wind. Als enige energiemerk al 3 x op rij de groenste. Het groenste energiebedrijf van Nederland, zit ‘gewoon’ in Enschede Noord!

 • Sessie 6 - Social media succes in 7 stappen Door Both Social

  Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram... De meeste mensen weten wel hoe je deze social media kanalen moet aanmaken en vaak lukt het ook nog om een bericht te plaatsen. 
  Maar hoe zorg je nu voor een goed doordachte strategie? In samenwerking met Saxion Hogescholen heeft Both Social 7 stappen ontwikkeld om snel tot resultaat te komen. 

 • Sessie 7 - Hoe criminelen ondernemen! Door Politie Oost Nederland

  Word u bewust wat inbraak gevoelig is en hoe u een aanvalsplan kan maken. Onze operationeel wijkexpert vertelt u over de middelen die de politie kan inzetten en wat het nut is van aangifte doen. Ook horen wij graag hoe jullie samen kunnen werken aan de collectieve veiligheid in jullie gebied.

PROGRAMMA

17.15 uur Inloop en ontvangst met hapjesbuffet
18.15 uur Welkom door AOC-Oost en wethouder Hans van Agteren
18.30 uur 1e Pitch
18.40 uur Twente board
19.00 uur Kennissessies 1e ronde
19.45 uur Pauze met 2e pitch
20.00 uur Kennissessies 2e ronde
20.45 uur Inspiratiesessie 'Van NIKS naar PRET'
21.30 uur 3e pitch
21.40 uur Afsluiting wethouder Patrick Welman
21.45 uur Borrel en netwerken
22.45 uur Einde

ROUTEBESCHRIJVING

Adres: AOC Oost, Hengelosestraat 481, Enschede. 
aocoost2